fotó: pixabay.com

Így kezdi az évet a Concerto Budapest

Így kezdi az évet a Concerto Budapest

Három Schubert-koncertet ad a Concerto Budapest a Zeneakadémián, ahol számos nemzetközi fellépő színesíti majd a január 28-i programot.

A Concerto Budapest vendégművészeként pódiumra lép Baráti Kristóf, Maxim Rysanov Angliában élő ukrán brácsaművész és Juliane Banse operaénekes, a Virtuózok tehetségkutató fiatal felfedezettjei közül Abouzahra Amira, Bánkövi Bence, Boros Mihály, Puporka Jenő és Rozsonits Ildikó, valamint a Keller Quartet. A koncerteket Baráti Kristóf és Keller András vezényli – olvasható a zenekar közleményében. A Hallgassunk Schubertet! című tematikus nap kora délutánján az első koncert különlegességét az adja, hogy a Virtuózokból megismert fiatal művészek Maxim Rysanov mentorálásával és közreműködésével adják elő a Pisztráng zongoraötöst. A koncert második felében Baráti Kristóf az A-dúr Rondót szólaltatja meg, és a Befejezetlen szimfóniát dirigálja.

Ezt követi a Kupolateremben egy ingyenes kamarakoncert, ahol Rozsonits Ildikó és Boros Mihály az f-moll fantáziát adja elő, majd a Keller Quartet a d-moll vonósnégyest játssza.

Az esti koncerten a kamarazene mellett Schubert nagyzenekari művei kerülnek előtérbe. A Maxim Rysanov és Rozsonits Ildikó által előadott Arpeggione szonátát követően Juliane Banse lesz a koncert első részének főszereplője, aki Schubert legnépszerűbb dalait Liszt, Brahms, Berlioz, Reger és Webern hangszerelésében adja elő a Concerto Budapesttel, Baráti Kristóf vezényletével. A koncertet és a tematikus napot Schubert “Nagy” C-dúr szimfóniája zárja.

Kapcsolódó cikkek