Indul a nagy sikerű mentorprogram

Indul a nagy sikerű mentorprogram

Az Eötvös Péter Alapítvány ismét meghirdeti nagy sikerű mentorprogramját fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek 2021-re. A programra eddig is rekordszámú volt a jelentkezés: a világ minden részéből érkezett fiatal karmesterek és zeneszerzők közül ezúttal is Eötvös Péter és Vajda Gergely választja ki a 2021-es év résztvevőit.

“A program vezető professzora Eötvös Péter (zeneszerző, karmester) és Vajda Gergely (zeneszerző, karmester), aki 2019 áprilisától az alapítvány programigazgatójaként is segíti  Eötvös Péter munkáját. A mentorprogram évenként 2 zeneszerzőt és 2 karmestert fogad, akik közösen dolgoznak a program folyamán és később a karrierjük során is segíthetik egymás munkáját. A mentorprogram koncertjeit élőben követhetik a Budapest Music Centerből. A program zenekari partnere az Óbudai Danubia Zenekar.

2020-ben a mentorprogram harmadik évét Holly Hyun Choe (USA) és Joanna Natalia Slusarchyk (Lengyelország) karmesterek valamint Hankyeol Yoon (Dél-Korea) és Leonardo Marino (Argentina – Olaszország) zeneszerzők kezdhették el. 2019-ben Kaija Saariaho világhírű finn zeneszerző és Heinz Holliger tanított a mesterkurzusokon.

2020-ban Olga Neuwirth és George Benjamin érkezik Budapestre tanítani. 2021-re elfogadta az alapítvány meghívását George Aperghis és Bruno Mantovani is. A programot az Art Mentor Foundation Lucerne támogatja” – olvasható az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány közleményében.

Kapcsolódó cikkek