Nem maradnak mentor nélkül a magyar tehetségek

Nem maradnak mentor nélkül a magyar tehetségek

Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására, a válogatás a 2021-es programba online zajlott.

Ismét két fiatal karmester és két fiatal zeneszerző kezdheti el a programot, a programnak először lesznek magyar résztvevői.

“A jövő évre különleges mesterkurzust tervez az alapítvány és a Budapest Music Center Kurtág György közreműködésével, valamint Magnus Lindberg és George Aperghis is elfogadták már a meghívást”

– közölte az Eötvös Péter Alapítvány csütörtökön.

A 2021-es meghallgatáson több mint 100 jelentkezőből tíz-tíz karmestert és zeneszerzőt hallgattak meg a professzorok online is.

A programba először került be magyar zeneszerző és karmester, mindketten Junior Príma-díjasok: Kecskés D. Balázs zeneszerző és Rajna Martin karmester, valamint a mentoráltak közé került Francisco Domínguez (Spanyolország) zeneszerző és Jonas Bürgin (Svájc) karmester is. A program vezető professzora Eötvös Péter zeneszerző, karmester és Vajda Gergely zeneszerző, karmester.

A programban való részvételt az Art Mentor Foundation Lucerne támogatja.

A mentorált hallgatók évente három budapesti és egy európai mesterkurzuson tanulhatnak és mutatkozhatnak be az alapítvány szervezésében, ezen kívül egyéni konzultációkon vesznek részt zenei menedzserekkel, zenekarvezetőkkel, fesztiváligazgatókkal, kommunikációs szakemberekkel, valamint lehetőségük nyilik nagy koncerttermek, operaházak látogatására és személyes kapcsolatok kialakítására is.

Kapcsolódó cikkek