a világot jelentő deszkák, forrás: pixabay.com

Megelevenedik Sissi legendája a Margitszigeten

Megelevenedik Sissi legendája a Margitszigeten

Augusztus 4-én, pénteken a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be a Fergeteges - Sissi legendája című táncprodukciót. Az előadáshoz kötődően a Margitszigeti Színház jótékonysági gyűjtést szervez Tóth Nikolett, a tavaly megsérült táncművész felépülése érdekében.

“Az ExperiDance produkciójában balesete előtt Tóth Nikolett táncművész táncolta Sissi szerepét”

– olvasható a színház közleményében.

Az Erzsébet királyné történetét feldolgozó darabban az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái lépnek színpadra. A közleményben felidézik, hogy Tóth Nikolett tavaly június 27-én szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor a Jókai utcán át a munkahelyére tartott, és ráomlott egy lakóház épületrésze. A produkció plakátján Tóth Nikolett arca látható. Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház vezetője a Sissi-produkció kampányának indítása előtt felkereste a művészt, hogy amennyiben hozzájárulna, szeretné az eredeti képekkel, a táncművésznő arcával hirdetni a produkciót. Tóth Nikolett örömmel fogadta a lehetőséget, így láthatók a táncművész plakátjai Budapest utcáin. A táncművésznő maga is megtekinti a Margitszigeten a felújított előadást. Mint kiemelik, a közeljövőben Tóth Nikolett előtt lehetőség nyílik új és korszerű rehabilitációs kezelés indítására, amelynek jelentős költségeire a táncművész és családja szívesen fogadja a gyűjtési támogatást.

“A művésznő erős élni- és gyógyulni vágyása reményteljes felépülést prognosztizál”

– mondta Bán Teodóra, aki – mint az Operaház volt balerinája – arra kér mindenkit, hogy támogassa a táncművész gyógyulását.

Tóth Nikolett szavait is idézik, aki kiemelte, ezalatt a nehéz és megterhelő időszak alatt nagyon sok erőt ad neki, hogy nemcsak a barátai, hanem sok nagylelkű és szerető ember próbál segíteni.

Az augusztus 4-ei előadásra jegyet váltók, minden jegyből 1500 forinttal támogatják a Tóth Nikolett megsegítésére létrehozott alapítványt. Emellett a színház felkínálja a lehetőségét a közvetlen adakozásnak az előadás helyszínén kihelyezett gyűjtőpontokon is. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép lány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.

“A szerelmes találkozások és elválások egy pompázatos bálon történnek, ahol hazánk leghíresebb cigányzenekarának szólistái húzzák a talpalávalót”

– olvasható az előadás ismertetőjében.

Mint írják, az ExperiDance táncosai a tüzes magyar táncokat népszerű, nemzetközi és modern irányzatokkal szelídítik meg, vagy éppen fokozzák a végletekig. Sissi szerepét ezúttal Kapitány Dorottya alakítja, a további szerepekben pedig Rimár Izabella, Petrovics Petra, Vincze Levente Gergely, Benkő Dávid, Veres Tamás, Lugosi Fábián és Barna István lép színpadra augusztus 4-én. Az előadásról, valamint a Tóth Nikolett Alapítványról és a támogatás lehetőségeiről további információk ezen az oldalon érhetők el.

Kapcsolódó cikkek