Puskás Ferenc, az Aranycsapat leghíresebb tagja

Hamarosan a Margitszigeten a Puskás, a musical

Hamarosan a Margitszigeten a Puskás, a musical

Június 17-én és 19-én látható a Puskás, a musical című darab a Margitszigeti Szabadtéri Színházban; a legendás futballista életéről készült előadásban Puskás Ferenc alakját Veréb Tamás formálja meg.

“A június 19-ei előadásra jegyet váltók előadás előtt óriáskivetítőn nézhetik meg a magyar-francia Eb-mérkőzést”

– olvasható a Margitszigeti Színház közleményében.

Mint felidézik, Puskás 1945. augusztus 20-án játszott először a magyar labdarúgó-válogatott színeiben, a produkciónak a jeles esemény 75. évfordulóján, tavaly augusztus 20-án a járványhelyzet miatt csak az előbemutatóját tarthatták meg, a bemutató idén a Margitszigeten lesz. Szente Vajk, a darab rendezője szerint Puskás életében számos olyan esemény volt, amely “kiabál a színpadért”. Egy nagyon érdekes és összetett emberi sorsról van szó, amelyben egyértelműen kirajzolódik a haza szeretete és kényszerű elhagyásának dilemmája, a folyamatos nehézségek utáni újrakezdéssel való megbirkózás. Mindemellett a darab emléket állít annak a csapatnak is, amelyet mi Aranycsapat néven ismerünk.

Az 1940-es és 1950-es évekbeli Magyarországot is bemutató, szinte teljes egészében valós eseményeken alapuló musicalben mindössze néhány fiktív karakter jelenik meg, amelyet a történet követhetősége érdekében írtak bele a szerzők. A produkcióban 22 színész, 60 táncos és 30 gyerekszínész lép színpadra, az előadás a háttérben kivetített korabeli képsorokkal, látványos díszletben valósul meg.

Szente Vajk kiemelte, fontos tudatosítani a nézőkben, hogy újra lehet biztonságosan színházba járni, ráadásul ez adhat egy olyasfajta élményt, amely el tudja feledtetni a magunk mögött hagyott felhős napokat.

“A színházak szinte végig készültek arra, hogy milyen lesz, amikor ki lehet nyitni, úgyhogy folyt a munka, nagyon óvatosan”

– mondta, hozzátéve, az a feladata, hogy ahol teheti, támogassa a gördülékenyebb elindulást, és színpadra állhassanak azok a produkciók, amelyeken a járvány ideje alatt, zárt kapuk mögött is megállás nélkül dolgoztak.

Az idén nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színházban Szente Vajk másik munkájával is találkozhat a közönség: a Puskás, a musical mellett június 9-én tűzik műsorra rendezésében a Csókkirály című koncertshowt.

A szabadtéri színház részletes programja ezen az oldalon található meg.

Kapcsolódó cikkek