Anonymus szobor, Budapest, Városliget, fotó: pixabay.com

Márciusban nyitja meg a kapuit a Néprajzi Múzeum

Márciusban nyitja meg a kapuit a Néprajzi Múzeum

Nagyszabású kiállításokkal nyílik meg 2022 márciusában a Néprajzi Múzeum új otthona; a Liget Budapest projekt keretében készülő múzeum építése a befejezéséhez közelít.
Éppen 10 éve indult el a Liget Budapest projekt, melynek új épületei közül a Néprajzi Múzeum építését kezdték meg elsőként.

“Mivel az épületen jelenleg az utolsó munkálatokat végzik, már látható, hogy világszínvonalú új otthont kap alapításának 150. évfordulójára a Néprajzi Múzeum”

– mondta el az épület szerdai sajtóbejárásán Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Ferencz Marcel, a ház terveit jegyző Napur Architect vezetője hozzátette,

több mint ezer munkás, mérnök és egyéb szakember dolgozik az épületen, amely a Városligeti fasor végén új kaput nyit majd a Ligetre.

Kemecsi Lajos, a múzeum főigazgatója hangsúlyozta, hogy már a megnyitásra számos látnivalóval készülnek: belépő nélkül is látogatható lesz a grandiózus Kerámiatér, a gyűjtemény keresztmetszetét adja a Megérkeztünk című időszaki tárlat,

de márciusban megnyit az állandó kiállítás leglátványosabb egysége, a ZOOM tér és a Méta elnevezésű múzeumi élménytér is.

Gyorgyevics Benedek, a beruházó Városliget Zrt. vezérigazgatója közölte: a nyitásra elkészül az épület tetőkertje, a szomszédos promenád, valamint a Liget környező területeinek parkrendezési munkálatai is.

Kapcsolódó cikkek