Kocsis Máté

Kocsis Máté: a közös ellenzéki EP-lista végre tiszta vizet önt a pohárba

Kocsis Máté: a közös ellenzéki EP-lista végre tiszta vizet önt a pohárba

A Fidesz frakcióvezetője szerint a közös ellenzéki lista egy Soros-lista lesz.

Kocsis Máté vasárnap délután Facebook-oldalán úgy fogalmazott, a közös ellenzéki EP-lista végre

“tiszta vizet önt a pohárba. Ez egy Soros-lista lesz, melyre csak azok kerülhetnek fel, akik támogatják a bevándorlást”

– írta a fideszes politikus.

A frakcióvezető bejegyzésében az Origo portál cikkét kommentálta, amely a közös listáról írt  “Bejelentették a sorosista tüntetésen: Gyurcsány-Jobbik-Momentum-LMP-MSZP közös lista lesz a májusi EP-választáson” címmel.

Szombaton a parlamenti ellenzéki pártok, szakszervezetek és civilek közös kormányellenes tüntetésén Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kijelentette, hogy létrejött az egység a Parlamentben és az utcákon, ezért egységre kell törekedni az EP- és az önkormányzati választásokon is, közös ellenzéki jelöltet kell indítani mindenhol.

Az Országgyűlés csütörtöki, rendkívüli ülésén, napirend előtt Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője felszólalása keretében frakciótársaival, valamint a DK és az MSZP jelenlévő képviselőivel együtt egy esküt olvasott fel, amelyben arra tett fogadalmat, hogy az “ellenállás” céljaihoz és a magyar emberek követelésének öt pontjához hű lesz, annak megvalósítása érdekében minden demokratikus ellenzéki erővel együtt dolgozik, minden fórumon képviselni, terjeszteni fogja a követeléseket.

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen ülés után közösen álltak ki az Országház főlépcsőjére a kormánnyal szembeni ellenállás jegyében a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd képviselői, függetlenekkel, valamint a Momentum politikusaival kiegészülve.

Ahogy előzőleg a rendkívüli ülésen, úgy itt is fogadalmat tettek az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, vállalva, hogy közösen lépnek fel a tavaly év végi tüntetéseken megfogalmazott ötpontos követeléscsomag megvalósításáért.
A parlamenti ellenzéki pártok többször tüntettek már együtt – más szervezetekkel közösen – december 12 óta, amikor az Országgyűlés kormánypárti többséggel elfogadta a munka törvénykönyvének módosítását. A fővároson kívül vidéken is tartottak közös megmozdulásokat.

Kapcsolódó cikkek