Bősz Anett

Liberálisok: az EP-választás tétje Európa megvédése

Liberálisok: az EP-választás tétje Európa megvédése

A Liberálisok szerint a 2019-es európai parlamenti választás tétje, hogy sikerül-e megvédeni Európát az integrációt szétverni igyekvő erőktől. Ezt mondta Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt (MLP) politikusa, független országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus beszámolt arról, hogy pártja a hétvégén részt vett a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) kongresszusán Madridban, ahol elfogadták a jövő évi EP-választások manifesztumát.

“Ebben a szabadság, a biztonság, az innováció és a szolidaritás kapta a legnagyobb hangsúlyt”

– ismertette.

A 2019-es az EP-választás tétjének azt nevezte: hagyják-e, hogy az európai integrációt szétverni igyekvő erők elérjék politikai céljaikat, vagy képesek lesznek megvédeni azt az Európát, amely 70 éve épül, és képes volt megteremteni a béke és a biztonság közösségét. Kiemelte, az európai liberálisok célja a választáson, hogy a Tanács után az Európai Parlamentben is a második legnagyobb politikai erőt képviseljék. Bősz Anett kérdésre válaszolva elmondta: a következő hetekben dől el, hogy az MLP önállóan indul-e az EP-választáson.

Kapcsolódó cikkek