Semjén Zsolt, fotó: Földi Imre/MTI (archív)

Semjén Zsolt: az uniós választás az ükunokáink jövőjét is meghatározza

Semjén Zsolt: az uniós választás az ükunokáink jövőjét is meghatározza

Nemcsak a mi életünket, hanem még az ükunokáinkét is meg fogja határozni a május 26-i európai parlamenti (EP-) választás. Ezt mondta a miniszterelnök-helyettes csütörtökön Kaposváron.

A kereszténydemokrata politikus egy választási fórumot megelőző sajtótájékoztatón azt hangoztatta:

“ha egyszer kevert népességű országgá válunk, az ide érkező bevándorlóktól soha többé nem fogunk tudni megszabadulni”.

Láthatjuk, hogy a nyugati országok azokat sem tudják kitoloncolni, akikről bíróság mondta ki, hogy jogszerűtlenül vannak az adott országban – fogalmazott Semjén Zsolt, majd hozzátette: előbb-utóbb megtörténik a családegyesítés, és olyan tömeggé válnak, amely meghatározza a következő nemzedékek életét.

Szavai szerint Magyarország esetében ez azt jelentené, hogy az a magyar életforma, életstílus, hagyomány, amit megszoktunk, véget érne.

Jelezte, Franciaországban a francia élet abban az értelemben, amit a történelemben franciának neveztünk, véget ért, a mai francia generáció az utolsó, amely még ilyen életet élhet.

“Persze lesz valamilyen élet, de az már nem olyan, mint ami a párhuzamos társadalom előtti volt”

– közölte.

Semjén Zsolt úgy vélte: feloldhatatlan ellentét alakult ki a visszafordíthatatlan bevándorlás miatt “elveszett” országok és a közép-európai államok felfogása között, amit azzal indokolt, hogy

“ők már nem, de mi magyarok, csehek, szlovákok, lengyelek még dönthetünk arról, akarunk-e bevándorlóországok lenni”.

Utalva a korábbi gyarmattartó országokra azt mondta, évszázadokig húzták a gyarmataik hasznát, most nyögik a következményeit. Mi azonban senkit nem gyarmatosítottunk, minket semmilyen történelmi felelősség nem terhel emiatt, nem kell, hogy rossz lelkiismeretünk legyen – jegyezte meg. Hangsúlyozta: éppen ezért van jogunk eldönteni, hogy akarunk-e bevándorlóország lenni.

“Mi nem akarjuk megmondani a hollandoknak, belgáknak, franciáknak, hogy kivel éljenek együtt, mi csak azt kérjük, ők se akarják megmondani nekünk”

– fogalmazott Semjén Zsolt.

A politikus a jelenség okairól azt mondta: a balliberális erők kétszáz évvel ezelőtt két célt tűztek maguk elé, a keresztény civilizáció lerombolását és a nemzetállamok lerombolását. Mivel  erre önmagukban nem voltak képesek, úgy gondolkodtak, ha behoznak tömegeket, például a kereszténységgel szemben álló muszlimokat, balra szavazó szavazótáborra tesznek szert. Ez azonban nagyon veszélyes, mert egy bizonyos tömeget elérve saját pártot alapítanak, ők lesznek a mérleg nyelve, s meghatározzák az ország életét – hangsúlyozta.

Szavai szerint nyilvánvaló, hogy a tömeges migráció okozati összefüggésben van a bűnözéssel, a párhuzamos társadalmak kialakulásával, így kultúránk, az identitásunk, a hagyományaink, az életformánk kerül veszélybe.
Rámutatott, a Fidesz-KDNP jelszava az, hogy vissza kell térni az Európai Uniót alapító atyák örökségéhez, akik

“a keresztény civilizációra és az európai népek sokszínűségére épülő Európát álmodtak meg, nem azt a masszát, nem azt a káoszt, önfeladást, amit a mostani bürokrácia művel.”

Magyarországot meg kell tartani a keresztény civilizáció részének, valamint családtámogatással biztosítani, hogy magyar gyermekek szülessenek, akik magyar nyelven beszélnek, magyar kultúrában nőhessenek fel és a magyar életforma szerint élhessenek – mondta Semjén Zsolt.

Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a mostani választásnak nagyobb a tétje, mint minden korábbinak, az, hogy a gyermekeink milyen Európában fognak élni.

“A jelenlegi uniós vezetők kevert népességű, muszlim többséget szeretnének Európában, de azok az új vezetők, akikre mi számítunk, megvédenének ettől és keresztény Európát akarnak építeni”

– közölte.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) Kaposvár polgármestere azt mondta,

a somogyi megyeszékhely 80 kilométerre van a magyar-horvát határtól, az itt élőknek egyáltalán nem mindegy, hogy a bevándorlást támogató, vagy azt ellenző vezetői lesznek az uniónak.

Kapcsolódó cikkek