Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2020. január 9-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI (archív)

Orbán Viktor: Magyarország megvédi Európa határait

Orbán Viktor: Magyarország megvédi Európa határait

Magyarország megvédi Európa határait. Azért dolgozunk, hogy ne történhessen meg soha többé olyan, ami húsz évvel ezelőtt New Yorkban. Ez olvasható a miniszterelnök nyilatkozatában, amelyet a New York-i terrortámadások 20. évfordulóján tett közzé a Miniszterelnöki Sajtóiroda szombaton.

“Még mindig fájó szívvel emlékezünk a több ezer ártatlan áldozatra. 2001. szeptember 11-én bebizonyosodott, hogy a keresztény civilizáció békéjéért és biztonságáért nap mint nap meg kell küzdenünk”

– írta a miniszterelnök.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a húsz évvel ezelőtti szomorú események után Magyarország Európában az elsők között vállalt szerepet a terrorizmus elleni harcban, a NATO-hadműveletekben legjobb tudásunk szerint támogattuk szövetségeseinket. A 2015-ös európai migrációs válság a terrort is behozta Európába. Az Afganisztánban történtek mindannyiunk számára újra aggodalomra adnak okot.

“A biztonsági fenyegetettség szintje emelkedik, a térség instabilitása pedig jelentős kockázatokat jelent Európa számára is”

– tartalmazza a nyilatkozat.

Kapcsolódó cikkek