Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2020. január 9-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Orbán Viktor: a szankciós politikán változtatni kell

Orbán Viktor: a szankciós politikán változtatni kell

Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kellé. Ezt hangsúlyozta a miniszterelnök csütörtök este a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Orbán Viktor, aki részt vesz az európai uniós miniszterelnökök és elnökök prágai csúcstalálkozóján, a videóban közölte, hogy súlyos témák vannak az asztalon.

“Lesz-e gáz, lesz-e elektromos áram az európai országok számára a következő hónapokban?”

– sorolta azokat.

A kormányfő felidézte, Magyarország korábban már kiharcolt egy mentesítést az olajembargó és -szankció alól, majd jelezte: az elmúlt napokban pedig sikerült elérni, hogy az új szankciók nem vonatkoznak sem Magyarország nukleáris energiájára, se az ország gázellátására. Orbán Viktor kitért arra is, hogy a szankciók azonban “az égbe emelték” az energia árát és ez Magyarországot is érinti. Az árak szinte megfizethetetlenek szerinte.

“Oroszország egyáltalán nem esett térdre, közben az európai gazdaságok elvéreznek. Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell”

– fogalmazott Orbán Viktor, aki utóbbit nevezte a találkozó tétjének.

Kapcsolódó cikkek