Ilyen idő várható a következő napokban

Ilyen idő várható a következő napokban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kiadta legfrisebb jelentését.
Időjárási helyzet Európában:

Európa túlnyomó részén ciklonális hatás érvényesül, kiterjedtebb magasnyomású zóna csak az Ural előterében, valamint az Ibériai-félsziget térségében található. A kontinens számos pontján előfordul csapadék: Észak-Európában éppúgy, mint Kelet- és Közép-Európában, vagy a Brit-szigeteken. Egyedül a Mediterráneum és az Ibériai-félsziget csapadékmentes. Sokfelé hűvös az idő, ugyanakkor a hőmérséklet Oroszország európai tájain nagy területen meghaladja a 30 fokot, de emellett még Dél-Spanyolországban is kánikula van. A Kárpát-medence időjárását szerdán már ismét ciklonális hatás alakítja; éjszakától egy peremhullám helyeződik fölénk.

Várható időjárás szerda estig:

Kedd délután továbbra is az északkeleti megyékben lesz felhős, esős az idő, de napközben errefelé is egyre kevesebb helyen fog esni. Másutt a gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, néhány helyen futó zápor kialakulhat. A délnyugati, nyugati megyékben késő délutántól, estétől már megnövekedhet erősebben is a felhőzet, és ott zápor, zivatar is kialakulhat. Éjszaka délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre többfelé ered el az eső. Napközben a keleti, északkeleti tájakon is egyre több lesz majd a felhő, de ott eleinte még több órát süthet a nap. Többfelé várható eső, zápor, északkeleten zivatarok is lehetnek. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon várható. Az északnyugati, nyugati szél kedden erős, többfelé viharos lesz, szerdán már csak a Dunántúlon lehetnek néhol erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 13 és 21 fok között alakul, keleten lesz az enyhébb, délnyugaton a hűvösebb idő.

Kapcsolódó cikkek