Esélyes kétpárok arattak sikert az evezősök válogatóján

Esélyes kétpárok arattak sikert az evezősök válogatóján

A férfiaknál és a nőknél is az esélyes egység bizonyult a legjobbnak kétpárban az evezősök Európa-bajnoki válogatóján vasárnap a Velencei-tavon.

A férfiaknál az Ács Kristóf, Bácskai Máté összeállítású váci egység a fináléban nagy csatában végzett a győri Papp Gergely, Szabó Márton duó előtt, míg a nőknél Preil Vivien és Gadányi Zoltána magabiztosan utasította maga mögé további három riválisát. Preil és Gadányi két hete az országos bajnokságon nem remekelt, de párosuk ezúttal hozta a kötelezőt.

A könnyűsúlyúaknál Turi Péter és Galcsó Vencel, valamint Csepel Zsófia és Abid Syham is nagy fölénnyel nyert.

A négyeseknél rendezett válogatónak a felnőttek Eb-részvétele szempontjából nem volt érintettje, ebben a hajóosztályban nem indulnak a magyarok Poznanban. Szierer János, a felnőttek szövetségi kapitánya elmondta,

a hétvégi válogatón győztes egységek Eb-részvételére tesz majd javaslatot az elnökségnek, amely várhatóan kedden hozza meg erről a végső döntést.

“Több szempontból is nagyon fontos lenne, hogy minél több magyar egység és versenyző el tudjon indulni a poznani Eb-n. Egyrészt élsportolóként jelen helyzetben nagyon fontos motivációs tényező, hogy legalább azon az egy nagy nemzetközi versenyen ott legyenek, amelyet, reményeink szerint, tényleg sikerül megrendezni az idén”

– nyilatkozta.

“Másrészt az olimpiai pótkvalifikációs versenyeket illetően fontos szakmailag, hogy az edzők és a versenyzők is képet kapjanak arról, jelenleg hol a helyük abban a nemzetközi mezőnyben, amelynek fel kell mérni az erejét.”

A nemzetközi szövetség és a lengyel szervezők vasárnap erősítették meg, hogy rendkívül szigorú egészségügyi előírások betartása mellett október 9-11. között megrendezik a június elejéről elhalasztott kontinensbajnokságot.

Kapcsolódó cikkek