Budapesten az állva evezők

Budapesten az állva evezők

Az állva evező család

Hasulyó Tibornak és két fiának már sikerült világrekordot felállítania annak ellenére, hogy a teljes táv több mint felének teljesítése még előttük áll. A család augusztus elején indult útnak a Fekete-erdőből, és tegnap érkeztek meg Budapestre.

Kitartóan mennek, mindenképp igyekeznek teljesíteni a kitűzött tervet, napi hat-nyolc órában eveznek, ez alatt általában hatvan-hatvanöt kilométert tesznek meg. A Dunát a fiúk bizonyos szakaszokon folyó helyett állóvízhez hasonlították, mert mint elmondták, nagyon lassú a sodrása. Volt azonban olyan szakasz is ahol húsz kilométert mindössze másfél óra alatt sikerült megtenniük.

Az anya, Hasulyó Csilla elmondta, hogy a nem várt hideg időjárás, a viharok és sok dunai duzzasztógát az első napokban nagyon megnehezítették az evezősök haladását, de a későbbi jó idő és a csodálatos tájak kárpótolták őket a kezdeti nehézségekért. A fiúk élelmezéséről és mindennemű segítségéről gondoskodva motorcsónakon követi őket.

Hasulyó család

Még ezerhatszáz kilométer van hátra, de lelkesedésük töretlen, kitűnő fizikai állapotuknak és a családi összetartásnak köszönhetően. Rengeteg szurkolójuk akadt már az eddigi út során is, vannak akik csak a partról integetnek nekik, de olyanok is akadnak akik bizonyos szakaszokon velük együtt eveznek.

Az állva evezés a kajakozáshoz nagyban hasonlítható sportág, egy szörfdeszkaszerű alapdeszkából áll, amelyet két hosszú evező segítségével ülve vagy állva hajtanak. A nem mindennapi vállalkozást a dunaracing.com oldalon található videonaplójuk segítségével bárki nyomon követheti.

Kapcsolódó cikkek