Nátrán Roland: a magyar és az európai érdekek képviselete is feladatom

Nátrán Roland: a magyar és az európai érdekek képviselete is feladatom

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) frissen megválasztott magyar alelnöke bízik benne, hogy a megbízatásából a magyar szövetség (MOATSZ), amit ő vezet és a magyar sportolók a lehető legtöbbet profitálják majd.

A MOATSZ pénzügyi szférából érkező elnöke szerdán, a houstoni egyéni világbajnokság keretében tartott tisztújító kongresszuson került be az ITTF elnökségébe, amelynek tagjai a pénzügyi alelnöki feladatokkal bízták meg.

“A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség a világ legnagyobb sportszervezete, legalábbis a tagállamok számát tekintve. Egy globális sportágról van szó, amely rendkívül komoly bázissal rendelkezik Ázsiában, Európában és az utóbbi 20-30 évben egyre inkább Dél-Amerikában és Afrikában is. Egy ilyen szervezetben egy ilyen pozíciónak a betöltése nyilvánvalóan komoly felelősséggel jár”

– nyilatkozott csütörtökön az M1 aktuális csatornának Nátrán Roland.

“A feladat kicsit ambivalens abban a tekintetben, hogy a nemzetközi érdekek szem előtt tartása mellett a magyar és az európai érdekek képviselete is feladatom kell, hogy legyen, de nagy örömmel és várakozással tekintek a munka elé”

– tette hozzá.

Ahogy kifejtette, az ITTF feladata többrétű, a nagy versenyek megrendezése elsődleges fontosságú, de mindezen túl a nemzetközi versenyrendszer menedzselése is fontos. Ezek a feladatok kiadásokkal és bevételekkel járnak, a legnagyobb bevételi tényezők a nemzetközi közvetítési jogdíjak, a pénzügyi alelnök feladata pedig az, hogy ezeket a pénzügyi folyamatokat megfelelő mederben tartsa, beszámoljon az elnökségnek a pénzügyi folyamatok alakulásáról – tette hozzá.

“A cél természetesen az, hogy növeljük a bevételeket. Fontos feladatól van szó, mert a sportág fejlesztése nyilvánvalóan pénzügyi erőforrásokhoz kötött”

– hangsúlyozta.

A MOATSZ elnöke elmondta, hogy az elmúlt napok során sok nemzetközi találkozón vett részt, de azért megpróbálta a helyszínen figyelemmel kísérni a magyarok szereplését a vb-n.

“Egyértelmű, hogy a nemzetközi szerepvállalás nem lehet öncélú, ezzel együtt a magyar asztaliteniszsport fejlesztése, érdekének képviselete is motiváció volt a kandidálásom kapcsán. Ez a sportdiplomáciai siker annak a célnak az egyik bázisa tud lenni, hogy a hazai asztaliteniszsportot tovább fejlesszük és közelítsünk Kelet-Ázsia sportnemzeteihez, amelyek élen járnak a sportágban. A legfontosabb cél, hogy a magyar szövetség és a magyar sportolók ebből a lehető legtöbbet profitálják”

– fogalmazott Nátrán Roland, aki az ITTF alelnökeként az egyik legmagasabb rangú magyar sportdiplomata lett.

Kapcsolódó cikkek