(illusztárció) forrás: Pixabay.com

Fontos döntést hozott a legjobb magyar kerékpáros

Fontos döntést hozott a legjobb magyar kerékpáros

Valter Attila a holland Jumbo Visma országúti kerékpárcsapatánál folytatja pályafutását.

A jelenleg a Groupama-FDJ-t erősítő 24 esztendős magyar bajnok klubváltásáról már egy hónapja keringtek információk – különösen a holland és belga – szaksajtóban, a hivatalos bejelentésre hétfőn, a csapat Twitter-oldalán került sor. A magyar kerékpáros három évre, 2025-ig kötelezte el magát a holland alakulathoz.

“Úgy gondolom, a Jumbónál megfelelő lesz környezet a további fejlődésemhez. Egy topcsapathoz szerződtem, remélem, a következő években ki tudok teljesedni”

– fogalmazott a Jumbo honlapján Valter.

A magyar kerekes a Cube-Csömör és a Pannon Cycling Team kerékpárosa volt, mielőtt a CCC-hez szerződött, amelynek kontinentális, majd World Tour-csapatát erősítette. A tavalyi és idei évet a Groupama-FDJ-ben töltötte.

Két éve megnyerte a Tour de Hongrie-t, tavaly három napig viselte az összetett éllovasát illető rózsaszín trikót a Giro d’Italián, amelyet a 14. helyen zárt összetettben. Idén már harmadszor indult az olasz körversenyen, amelyen az egyik hegyi szakaszon negyedik lett. Tavasszal kiválóan szerepelt a többnapos és egynapos versenyeken is, negyedik lett például a Strade Bianchén, két hónappal ezelőtt pedig megnyerte az országúti bajnokság mezőnyversenyét.  Valter a tervek szerint szeptemberben két kanadai egynapos verseny után rajthoz áll a világbajnokságon az ausztráliai Wollongongban, az idényt pedig az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok közül a naptári évet záró lombardiai körversenyen fejezi be.

Kapcsolódó cikkek