Vaszily Miklós a Magyar Golf Szövetség új elnöke

Vaszily Miklós a Magyar Golf Szövetség új elnöke

A Magyar Golf Szövetség mai közgyűlése Vaszily Miklóst választotta elnöknek. Munkáját segíti az újraválasztott főtitkár, Makszin Áron is. Ez olvasható az Origón a szövetség oldalán található hír alapján. A caddie.hu nevű szakportál úgy fogalmaz, ezzel rendszerváltás történt a magyar golfvilágban. Az elnök mellett új elnökségi tagokat és az Ellenőrző Testület új tisztségviselőit is megválasztották.

Az Origo idézi a caddie.hu szakportált, amely azt írja, a TV2 elnöke, az Indamédia csoport tulajdonosa vetélytárs nélkül indult az elnöki pozícióért, Dr. Szivek Norbert ugyanis nem akart elnök maradni. A beszámoló szerint fél óra alatt, egyhangúlag választották meg Vaszily Miklóst, aki két éve az elnökség tagja. Beszédében azt mondta, négy éves elnöksége alatt szilárd alapot szeretne adni a sportágnak.

Szeretné, ha elfogadottabb és népszerűbb lenne a golf a társadalomban, emellett a szakmai és gazdasági hátterét is megerősítené.

Makszin Áron főtitkár arról beszélt, hogy bár a válogatott golfozók nem tudtak külföldön versenyeken indulni, és a nyári táborokat sem tartották meg a koronavírus-járvány miatt, a szövetség tavalyi szakmai tervei teljesültek. Elmondta, hogy a korlátozások feloldásával újratervezték a versenynaptárt, és amikor lehetett, az összes szövetségi versenyt megrendezték.

Emellett arról is ejtett szót, hogy nőtt a golfozók tábora, egyre többen kapnak pályaengedélyt.

Idén a junior korosztályra koncentrálnak, emellett, ahogy a szövetség honlapján írják, továbbra is támogatják majd a különböző műhelyeket. Jonathan Mannie PGA-edző szerződtetésétől pedig azt várják,

hogy eredményesebbek lesznek a válogatott magyar golfozók.

Az MGSZ elnökségi tagjai között olyan nagy nevek vannak, mint Andrási Miklós, a Deloitte Zrt. igazgatója, Dr. Bábos Réka, az Old Lake Golf Club klubigazgatója, Dietrich Tamás, a Magyar Senior Golfozók Társaságának elnöke, Dr. Schaller-Baross Ernő, Európai Uniós képviselő és Závodszky Zoltán, a Show & Game Productions tulajdonosa, mától pedig Takácsné Papp Erzsébet, a Birdland Golf Club klubigazgatója és a négyszeres golfbajnok Rózsa Dávid, a Pannonia Golf & Country Club klubigazgatója is ott ülhet a szövetség elnökségi ülésein.

Az Ellenőrző Testület elnöke dr. Flesch Tamás, a Continental Group tulajdonosa, a Szálloda Szövetség elnöke lett.

A felügyelő bizottságba pedig bekerült Dr. Egyedné Dr. Páricsi Orsolya, a Máriavölgy Zrt. igazgatóságának elnöke és Hideg János, a Re-Tan-Tax Kft. ügyvezetője is.

Kapcsolódó cikkek