forrás: pixabay.com

Özbas Zsófi bronzérmes a Ludovika Arénában

Özbas Zsófi bronzérmes a Ludovika Arénában

A 63 kilogrammos tehetség bronzérmet nyert a budapesti Ludovika Arénában zajló U23-as cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

A Békés Megyei Kano JSE 20 éves versenyzője – aki nyáron szerepelt a tokiói olimpián is – szlovén ellenfelet búcsúztatva jutott negyeddöntőbe, ahol fojtással kikapott német riválisától, és még az eszméletét is elvesztette. A vigaszágon aztán a juniorként minden világversenyt megnyert Özbas egy ukránt leszorítva jutott el a bronzmérkőzésig, ahol hasonló technikáért kapott ipponnal bizonyult jobbnak az orosz Dali Liluasvilinél, megszerezve a magyarok 32. bronzérmét az U23-as Eb-ken.

Az 57 kilós Kármán Andrea (UTE) és a 73 kilós Szegedi Dániel (Ceglédi VSE) ugyancsak bronzmeccset vívott, ám mindketten kikaptak, így ötödikek lettek.

A nyitónap többi magyarja, azaz Naji Dávid (Kaposvári JK), Vida András (Győri AC), Szeredás Botond (Nippon Sport JC), Mamira Luca (Toto Sport), Kriza Anna (Miskolci VSC) és Gyertyás Róza (Koroncó-Tutti) helyezetlenül zárt.
Szombaton hat súlycsoportban nyolc hazai dzsúdós lép tatamira a Ludovika Arénában. A nézőknek ingyenes a belépés, de csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek juthatnak be az Eb-re, amelyen 38 ország 299 cselgáncsozója verseng.

Az első U23-as Eb-t 2003-ban rendezték Jerevánban, 2017-ben pedig Győr volt a házigazda. A magyarok ebben a korosztályban eddig 67 érmet – 25 aranyat, 10 ezüstöt és 32 bronzot – gyűjtöttek.

Kapcsolódó cikkek