LMP: az akkumulátorgyárak veszélyeztethetik a komáromiak egészségét

LMP: az akkumulátorgyárak veszélyeztethetik a komáromiak egészségét

A komáromi akkumulátorgyár több külön egységbe tartozik, azonban nem vizsgálták azok működésének együttes hatását, így veszélyeztethetik a komáromiak egészségét. Erről beszélt a csütörtöki városházi közmeghallgatás után tartott sajtótájékoztatóján a párt szóvivője.

Gál József hozzátette, a város Duna-parti ivóvízbázisa nem tudja ellátni a gyárakat, ezért a tatai forrásoktól és a tatabányai vízaknától csővezetéket építettek Komáromba, Tatán pedig újra süllyed a karsztvíz szintje.

“A város ipari parkhoz közeli részén a levegőbe bocsátott vízgőz miatt nagyon magas a páratartalom, az esetleges szennyező anyagok a környéken csapódnak le”

– ismertette a képviselő.

A szóvivő méltatlannak nevezte, hogy a polgármester nem adott választ a közmeghallgatáson az akkumulátorgyárral kapcsolatos kérdésekre. Emlékeztetett arra, az LPM népszavazást kezdeményezett, hogy csak ott épülhessen ilyen üzem, ahol ahhoz a helyi lakosság hozzájárul. A városi költségvetésről összehívott közmeghallgatáson Molnár Attila (Fidesz-KDNP) polgármester “politikai haszonlesésnek nevezte” az akkumulátorgyár bővítésének vitáját, és úgy vélte, a kérdés felvetői “lesre futottak, mert Komárom ebben nem érintett”.

Kapcsolódó cikkek