A DK elutasítja a támadás vádját

A DK elutasítja a támadás vádját

ne filmezzHazugságnak tartja a Demokratikus Koalíció (DK), hogy pártjuk egyik aktivistája megtámadta volna a rezsicsökkentés megvédése érdekében indított akcióban részt vevő Fidesz-önkéntest szombaton Budapesten, Békásmegyeren.

A kormánypárt sajtóirodája szombat délelőtt azt közölte az MTI-vel, hogy a Fidesz önkéntese a III. kerületi aláírásgyűjtésükről készített videofelvételt, amikor odalépett hozzá egy férfi, aki a DK kitűzőjét viselte, erősen lökdösni kezdte a fiatalembert, és kiütötte a kezéből a kamerát. A Fidesz többi aktivistája ekkor rendőrt hívott, mire a támadó elhagyta a helyszínt, közölte a Fidesz sajtóirodája, hozzátéve, hogy a rendőrség eljárást indított az ügyben.

A Demokratikus Koalíció erre reagálva az MTI-vel azt tudatta, a békásmegyeri térre kiérkezett fideszes aláírásgyűjtő arról akart felvételt készíteni, hogy a túloldalon a DK, az MSZP és a Szolidaritás tagjai ruhákat és élelmiszert gyűjtenek és osztanak a rászorulóknak, és az egyik dolgozó, aki a pártjuk szimpatizánsa, figyelmeztette a Fidesz-aktivistát, ne vegye őt a kamerával, mert ehhez nem járul hozzá.

Az aláírásgyűjtésben tevékenykedő kormánypárti szimpatizáns a figyelmeztetés ellenére tovább folytatta a felvételt, ekkor a DK kitűzőjét viselő férfi odasétált, és megpróbálta letakarni kezével a kamera lencséjét. “Ennél több nem történt, ennyi az állítólagos atrocitás és megtámadás” – írta a DK sajtóirodája közleményében, megjegyezve, mindezt az MSZP és a Szolidaritás jelen levő tagjai és támogatói, vagy a közelben levő bank térfigyelő kamerája is megerősítheti.