forrás: piyabay.com

Orosz-ukrán háború: tízezernél több menekült jött vasárnap

Orosz-ukrán háború: tízezernél több menekült jött vasárnap

Az ukrán-magyar határon 6243 ember lépett be vasárnap Magyarországra, a román-magyaron belépők közül 5920-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Ezt közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.
A beléptetettek közül a rendőrség 18 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 372 ember, köztük 55 gyerek érkezett az orosz-háborúból Budapestre vasárnap.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte hétfőn a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel, a rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel és a budapesti polgárőrökkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is.

Kapcsolódó cikkek