fotó: pixabay.com

Ezzel élhetőbb lehet Budapest belvárosa

Ezzel élhetőbb lehet Budapest belvárosa

A Galvani híd lehetőséget ad Budapest belvárosa élhetőségének javítására, ennek kiaknázása nem függ a dugódíjtól, anélkül is elérhető. Ezt mondta Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) igazgatója a Népszava szombati számában megjelent interjújában.

Vitézy Dávid rámutatott, egyelőre nem az autók számának csökkentése a reális cél, csupán a növekedés megállítása.

“Ha igaznak bizonyulnak az előrejelzések, akkor az elkövetkező évtizedben debrecennyi ember költözik a fővárosba és az agglomerációba. Ha ehhez mindenki megveszi az első és a második autót, akkor Budapest közlekedhetetlenné válik”

– mondta.

Vitézy Dávid kiemelte, hogy ennek a trendnek a megfordítására készül a BFK, többek között a budapesti agglomerációs vasútfejlesztési stratégiával.

A fővárosnak járó európai uniós forrásokról szólva azt mondta, hogy Budapest és a régió nem lehet vesztese a következő ciklusnak.

“Egyelőre nincsenek végleges projektlisták, így korai arról beszélni, hogy mire mennyi jut”

– tette hozzá.

“Azt számonkérni a kormányon, hogy miért nem az önkormányzat dönt arról, hogy a közlekedési nagy projektekre mennyi uniós forrás jut, tévút. Erről mindig is az aktuális kormányok döntöttek, akár Gyurcsány Ferenc vezette, akár Bajnai Gordon, akár Orbán Viktor”

– fogalmazott Vitézy Dávid megjegyezve, hogy ez minden uniós tagállamban így van.

Kapcsolódó cikkek