Megnyitotta kapuit a Tom Lantos Intézet

Megnyitotta kapuit a Tom Lantos Intézet

Tom Lantos

Az ünnepségen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszter, aki előző nap már beszédet mondott Ronald Reagan volt amerikai elnök budapesti szobrának avatásán, és felszólal Hillary Clinton is. A Tom Lantos Intézetben az emberi és polgári jogokról, a kisebbségek helyzetéről, a közép-európai történelmi megbékélésről, valamint a transzatlanti kapcsolatokról végeznek majd kutatásokat.

hillary clinton

Hillary Clinton

Tomicah Tillemann, Hillary Clinton tanácsadója a civil társadalommal és a feltörekvő demokráciákkal kapcsolatos kérdésekben, a néhai Tom Lantos unokája, aki részt vett a budapesti transzatlanti hét alkalmából rendezett emberi jogi konferencián elmondta, hogy az intézet felállítása fontos lehetőség Tom Lantos örökségének ápolására.

Emlékeztetett, hogy a magyar származású kongresszusi képviselő rengeteget tett az amerikai-magyar kapcsolatok erősítéséért, valamint a demokrácia és emberi jogok ügyének előmozdításáért. A nap folyamán Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat Hillary Clintonnal, majd közös sajtótájékoztatót tartanak.