fotó: pixabay.com

Januártól megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése

Januártól megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése

Erről beszélt a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Zsigó Róbert elmondta, jövő év elejétől a 13. havi nyugdíj első heti részletét fogják megkapni a nyugdíjasok. A novemberi nyugdíjukkal együtt pedig 1,2 százalékos kiegészítő nyugdíjemelést kapnak.

“Azt januárra visszamenőleg minden nyugdíjas és nyugdíjszerű járulékban részesülő megkapja”

– tette hozzá.

A kormánypárti politikus jelezte: a novemberi nyugdíj már emelt összegű lesz, annak összegére kapják meg az idősek januártól a rendes nyugdíjemelést, egyúttal elkezdik visszaépíteni a 13. havi nyugdíjat is.

Zsigó Róbert közölte, a 2010-ben történt “családbarát fordulat” része az is, hogy az idősek megfelelő körülmények között, méltósággal tudjanak élni.

Példaként említette a Nők 40 programot, majd felidézte, hogy az idősek az elmúlt négy évben mintegy 250 milliárd forintnyi extra juttatást – kiegészítő nyugdíjemelést, Erzsébet-utalványt, nyugdíjprémiumot és rezsiutalványt – kaptak a nyugdíjemelések mellett.

“Mindent megpróbálunk elkövetni azért, hogy anyagilag is megfelelő módon tudjuk megbecsülni azt a munkát, amelyet az idősek elvégeztek az elmúlt évtizedekben”

– hangoztatta az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek