illusztráció, fotó: pixabay.com

Magna Cum Laude-rajongóknak kötelező

Magna Cum Laude-rajongóknak kötelező

Fennállása 20. évfordulóját ünnepli a Magna Cum Laude február 15-én a Papp László Budapest Sportarénában egy nagyszabású koncerttel.

A zenekar pályafutását bemutató est során az újabb dalok mellett elhangzanak a régi nagy slágerek is, köztük a Vidéki sanzon, a Pálinka dal, a Színezd újra vagy a Köszönet – közölték a szervezők. Mint írták, a jubileumi évben egy új kiadvány jelenik meg Gyulai HÚSZfeldolgozó címen:

a rendhagyó válogatáslemezen hazai előadók Magna-átiratai hallhatók.

A Magna Cum Laude 1999 szeptemberében alakult gyulai zeneszerető barátokból. A csapat már első kislemezeivel berobbant a köztudatba, napjainkban az egyik legnépszerűbb koncertzenekarnak számít. Az eddigi húsz év során született hét stúdióalbum (Hangolj át – 2003, Minden állomás – 2006, Magnatofon – 2007, 999 – 2009, Csak ülünk és zenélünk – 2010, Belső égés – 2011, Köszönet – 2014), egy koncertlemez (Jubileum – 2009), voltak tagcserék, készültek klipek és a zenekar több száz koncertet adott. A Mező Misi (ének), Szabó Tibor (gitár), Kara Mihály (basszusgitár) -féle eredeti trió mellett az évek során Lesták Márton billentyűs és Török Máté dobos lett állandó tag.

Kapcsolódó cikkek