Péntektől látható a Magyar Nemzeti Balett Triple Dance estje

Péntektől látható a Magyar Nemzeti Balett Triple Dance estje

Világhírű koreográfusok magyarországi bemutatói is szerepelnek a Magyar Nemzeti Balett Triple Dance című új estjének egyfelvonásosai közt, amelyek péntektől vasárnapig láthatók a Müpa Fesztivál Színházában a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál szervezésében.

Az est nyitódarabja a Ravel Bolerójára és Arvo Pärt Für Alina című zongoradarabjára készült Johan Inger-koreográfia Walking Mad címmel. A három női és hat féri táncosra készített alkotás hol vidáman, hol szomorúan merít ihletet az emberi kapcsolatokból, a nő-férfi viszonyokból.

Az esten a közönség megtekintheti az izraeli Saron Ejal és Gaj Behar Bedroom Folk című alkotását, amelyet 2015-ben készítettek a Holland Táncszínház számára. A történet nélküli előadás különböző táncnyelvek harmonikus ötvözetét hozta létre, amelyben a nyolc táncosnak lehetősége nyílik kibontakozni a kezdetben minimalista mozgásanyagból – közölte a dalszínház az MTI-vel.

A tökéletesség szédítő ereje (The Vertiginous Thrill of Exactitude) című darabot William Forsythe 1996-ban készítette a Ballett Frankfurt számára. A Schubert C-dúr szimfóniájának zárótételére készült csaknem 11 perces alkotás a táncosok testének fizikai korlátait feszegeti. A előadásban mutatkozik be Budapesten Igor Cvirko, aki a Bolsoj Balett egyik vezető szólistájából lett a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosa.

Kapcsolódó cikkek