illusztráció, fotó: pixabay.com

Ha felújított Kádár-kockában lakik

Fotópályázatot hirdet a Ludwig Múzeum és a LATEREX Építő Zrt. azok számára, akik kockaházat újítottak fel az elmúlt 10 évben. A pályázat kapcsolódik a múzeum Kis magyar kockológia - A modernitás hajlékai a Kádár-korszakban című kiállításához. Ezt közölte a múzeum a médiával.
A felhívásban sátortetős kockaházaknak a felújítás előtt és után készült fotóit várják a szervezők.

A felhívás szerint a kiírók fontosnak tartják, hogy megmutassák, mennyi lehetőség rejlik egy-egy ilyen épület modernizálásában, milyen sokszínű eredmények születtek az elmúlt években, amelyek akár inspirációként is szolgálhatnak mások számára. A pályázat célja, hogy a projektbe bevonja azokat, akik ilyen típusú épületekben élnek, és bemutathassa a Kádár-kocka építészeti jelenségét feldolgozó kiállítás látogatóinak a pályázók által megvalósított felújítás eredményét – olvasható a közleményben.

A pályázatra azok nyújthatnak be fotókat, akik kockaházat újítottak fel az elmúlt 10 évben.

A fotókat június 15-ig digitális formában lehet benyújtani a múzeum weboldalán, egy pályázó egy épülettel nevezhet. A győztes pályázatok egy digitális eszközön lesznek láthatóak a kiállítás előterében. A Ludwig Múzeumban május 18-án nyílt kiállítás Kis magyar kockológia – A modernitás hajlékai a Kádár-korszakban címmel, amely a közismert háztípus eredetét és átalakulását járja körül. A május 18-tól augusztus 18-ig nyitvatartó kiállítás kurátora Készman József.

Kapcsolódó cikkek