fotó: pixabay.com

Lezárult egy győri közösségeket erősítő program

Lezárult egy győri közösségeket erősítő program

Lezárult a helyi identitás és kohézió erősítése Győrben elnevezésű kezdeményezés, melyben öt éven át különböző programok segítségével erősítették a városban élők összetartozását. Ez hangzott el a projekt csütörtöki zárórendezvényén, a győri városházán.
A miniszterelnökség területfejlesztésért felelős államtitkára közöntőjében kiemelte, Magyarország kormányának célja egy olyan, identitásában kikezdhetetlenül erős ország felépítése, ahol a polgárok békében és harmóniában élnek szűkebb és tágabb környezetükkel.

Latorcai Csaba hozzátette, az elmúlt másfél évtized arról szólt, hogy önmagára és eredményeire büszke, öntudatos, a válságok ellenére is fejlődni képes ország legyünk, mely rövid, közép és hosszú távú célokat tűz ki és meg is valósítja azokat. A politikus elmondta, az elkövetkező időszakban gazdasági, kulturális és politikai szuverenitásunk jövője a tét.

“Közös jövőt építünk helyi és országos szinten egyaránt, amelyhez továbbra is fontos a béke melletti bátor kiállás és a hit abban, hogy csak együtt tehetjük sikeressé a XXI. századi Magyarországot és a magyar nemzetet”

– tette hozzá.

Simon Róbert Balázs, a város fideszes országgyűlési képviselője szólt arról, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 20 milliárd forintos keretösszeget biztosított Győrnek, a helyi közösségek erősítését célzó program pedig hozzájárult ahhoz, hogy minőségi tartalommal töltsék meg a felújított intézményeket.

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, Győr vonzerejének köszönhetően az elmúlt időszakban sokan telepedtek le, győrivé válásukat segítette a város és a városrészek történelmének megismerése, emberi kapcsolataikat gazdagította a városrészi napok sorozata.

Az 540 millió forintos program az önkormányzat és a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér közös munkájaként valósult meg. Horváth Sándor Domonkos igazgató tájékoztatása szerint az öt év alatt közel 35 ezer ember kapcsolódott be a program eseményeibe. A koronavírus-járvány idején “Városrész a balkonomból” címmel hirdettek fotópályázatot, melyet online felkészítés előzött meg. A városrészek történetét bemutató kiadványokat jelentettek meg, ehhez kvízjáték kapcsolódott. A fiatalok bevonásával olyan közösségi tervezés is zajlott, amely létrehozta Győr ifjúsági térképét, megállapítva az általuk szeretett terek elhelyezkedését, bevonásukkal ezekre a helyekre térbútorokat terveztek.

Kapcsolódó cikkek