illusztráció, fotó: pixabay.com

Eddig lehet jelentkezni az Ezüstgerely Művészeti Pályázatra

Eddig lehet jelentkezni az Ezüstgerely Művészeti Pályázatra

November 3-ig lehet beküldeni az atlétikát és annak mozgásformáit ábrázoló fotókat, videókat az Ezüstgerely Művészeti Pályázatra.

A kiíró, a Nemzeti Sportügynökség szombati sajtóközleménye szerint olyan alkotásokat várnak, amelyek a sportág “mágikus pillanatait” ragadják meg, legyen szó akár verseny-, akár hobbisportról. A nyílt pályázaton bárki indulhat, a fődíj egymillió forint a professzionális, 500 ezer forint az amatőr kategóriában.

A fotó- és videópályázat témája az atlétika, “a sportok királynője”. Ennek egyik apropóját az augusztusi budapesti világbajnokság adta, a másikat pedig az, hogy a sportág mozgásformái – a gyaloglás, a futás – részei a mindennapjainknak.

Az egyfordulós, országos, online pályázaton bárki indulhat korhatár, szakmai előképzettség vagy iskolai végzettség megkötése nélkül, ezen a honlapon történő regisztrációt követően professzionális és amatőr fotó, valamint videó kategóriában. A pályázat szakmai együttműködő partnere a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A bírálóbizottság elnöke Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Kapcsolódó cikkek