látogatók egy modern múzeumban (illusztráció), forrás: pixabay.com

Ekkor nyit a Néprajzi Múzeum állandó kiállítása

Ekkor nyit a Néprajzi Múzeum állandó kiállítása

Már épül, és a tervek szerint szeptemberben nyílik meg a Néprajzi Múzeum minden eddiginél nagyobb és átfogóbb, mintegy háromezer műtárgyat bemutató állandó kiállítása.

“A régi értékeket megőrző és felújító, valamint új értékeket létrehozó városi fejlesztés, a Liget projekt, a legnagyobb kulturális  fejlesztés Európában, amelynek részeként a Néprajzi Múzeum is megnyithatta kapuit 2022-ben”

– emlékeztetett Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa a kiállítás előkészületeit bemutató szerdai sajtótájékoztatón. Hozzátette, az átadás óta a felújított Ligetet és intézményeit mintegy hárommillióan látogatták meg.

A miniszteri biztos felidézte, hogy a Néprajzi Múzeumnak mintegy százötven éves története alatt eddig nem volt olyan épülete, amelyet az intézmény céljaira, igényeire terveztek volna.

Ezért az elmúlt két évben a múzeum elkezdte belakni az új otthonát és időszaki bemutatókat rendezett, valamint az új, állandó kiállítás koncepciójának tervezése zajlott.

“A Néprajzi Múzeum gyűjteményének minden korábbinál nagyobb része lesz megismerhető az épülő kiállításon, amely a tervek szerint szeptemberben nyílik majd meg”

– mondta Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a munkálatok miatt az épület júniusban, a múzeumok éjszakáját követően szeptemberig zárva lesz.

Kapcsolódó cikkek