forrás: Facebook

A Jobbik feljelentést tett a “kínai kamuküldemények” miatt

A Jobbik feljelentést tett a “kínai kamuküldemények” miatt

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az elmúlt hónapokban tömegesen érkezett, meg nem rendelt "kínai kamuküldemények" miatt Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese.

Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a politikus elmondta: azért fordul napokon belül az ügyben a legfőbb ügyészhez, mert álláspontja szerint felveti a csalás gyanúját az ügy, hiszen a küldeményekkel nem csupán megtéveszthették a magyar polgárokat, hanem anyagi kárt is okozhattak nekik. Hozzátette, “ebben a folyamatban a Magyar Posta is részt vesz” egyik leányvállalatán keresztül.

A politikus azt is jelezte, a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz fordul amiatt, hogy az említett cég partnereként megjelenik a magyarországi kazah tiszteletbeli konzul vállalkozása is.

Közölte, arra kéri a tárcát, hogy vizsgálják ki az ügyet, és szükség esetén vonják vissza a tiszteletbeli konzuli kinevezéshez korábban megadott minisztériumi hozzájárulást. Abban a szociális piacgazdaságban, amiben mi, konzervatívok hiszünk, ilyen nem fordulhat elő, hiszen a fogyasztóknak, a magyar polgároknak jogaik vannak – fogalmazott a “kamuküldemények” ügyéről szólva Brenner Koloman.

Kapcsolódó cikkek