forrás: piyabay.com

Orosz-ukrán háború: szűnni nem akaró menekültáradat érkezik hazánkba

Orosz-ukrán háború: szűnni nem akaró menekültáradat érkezik hazánkba

Az ukrán-magyar határon 6125 ember lépett be vasárnap Magyarországra, a román-magyaron belépők közül 7638-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Ezt közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.

A beléptetettek közül a rendőrség 232 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amly 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 182 ember, köztük 71 gyerek érkezett az ukrajnai háborúból Budapestre vasárnap.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte hétfőn a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevők mellett a budapesti polgárőrökkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Emellett folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is.

Kapcsolódó cikkek