Orosz-ukrán háború: így segít a MOL

Orosz-ukrán háború: így segít a MOL

A MOL eszköztámogatással segíti az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését, eddig 290 000 eurónak megfelelő támogatást ajánlottak fel, és az ukrán fél visszajelzése alapján 50 000 euró értékben szállítottak eszközöket a határhoz.

A MOL-csoport szombaton közölte, hogy a vállalat csatlakozott a Nemzetközi Olaj- és Gáztermelők Szövetsége (IOGP) kezdeményezéséhez, és részt vesz az Ukrajnának nyújtott eszköztámogatási programban.A közlemény szerint az iparági együttműködés célja, hogy elhárítsa a háború során keletkezett károkat, segítse az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését.

A programot az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatósága és az Energiaközösség koordinálja, az ukrán Energiaügyi Minisztérium pedig rendszeres és pontos tájékoztatást nyújt a hálózat működtetéséhez szükséges eszközökről.

Kiemelték: a MOL a kőolaj- és földgázkitermelés folytonosságát elősegítő eszközöket maga szállítja el az ukrán határhoz. A vállalat folyamatosan követi az újonnan felmerülő igényeket, és dolgozik az eszköztámogatás kiterjesztésén. A közleményben idézik Homonnay Ádámot, a MOL Magyarország kutatás-termelési igazgatóját, aki kijelentette:

“szolidaritást vállalunk Ukrajnával, és elkötelezett támogatói vagyunk annak az iparági összefogásnak, amely az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését segíti”.

Kapcsolódó cikkek