biztonsági kamera, forrás: pixabay.com

Nagyerőműveket ellenőriztek

Rendben találták négy nagyerőmű működését szokásos helyszíni ellenőrzése során az idén szeptemberben és októberben, amelyben kiemelt figyelmet fordítottak az olajtüzelésre alkalmas nagyerőművekre. Ezt közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn a médiával.

A közlemény szerint az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan felügyelik az erőművek tevékenységét. A négy nagyerőmű telephelyén megállapították, hogy azok a jogszabályi és szabályzati előírások szerint működnek.

A tüzelőanyagok rendelkezésre állását is megvizsgálták és azt találták, hogy az erőművek rendelkeznek a jogszabályban előírt biztonsági és normatív tüzelőanyag-készlettel.

“Az 50 megawatt (MW) és annál nagyobb teljesítményű erőműveknek normatív energiahordozó-készletet, valamint ezt meghaladóan biztonsági készletet kell tartaniuk a napi átlagos tüzelőhő felhasználás alapján”

– ismertette a MEKH.

Az erőműveknél legalább tizenhat napi átlagos villamosenergia- és kapcsolt hőtermeléshez szükséges energiahordozónak kell rendelkezésre állnia arra az esetre, ha az elsődleges tüzelőanyag-ellátás átmenetileg megszűnne. Nyolc napra elegendő készletet kell tárolni azon a telephelyen, ahol a tüzelőberendezés üzemel. A biztonsági energiahordozó-készletek meghatározott feltételekkel a telephelyen kívül is tárolhatók a közlemény szerint.

Kapcsolódó cikkek