Húsvétig tart a Nébih razziája

Húsvétig tart a Nébih razziája

Az idén az országos tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzési sorozat március 25-től a húsvéti ünnepek végéig, április 22-ig tart, az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálja. A hírt hétfőn jelentette be az Agrárminisztérium (AM).

Az országos akció során, amit  Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárrendel el, a szakemberek a hagyományosan népszerű árukat,

többek között a sonka, tojás, bor, édesség, valamint szezonális zöldség- és gyümölcstermékeket ellenőrzik.

“A növényi termékeknél kiemelten vizsgálják a primőr árut, azok közül is főleg a gyorsan romló zöldségeket és gyümölcsöket”

– írja az AM közleményében.

Zsigó Róbert államtitkár a közleményben kiemelte, az akciók közös jellemzője, hogy átláthatóak, az érintett termékköröket és célterületeket előre nyilvánosságra hozzák.

“A szakemberek számára nem az a fő szempont, hogy minél több bírságot szabjanak ki, hanem, az, hogy a vásárlók a megnövekedett forgalom mellett is rendezett árusító helyeken biztonságos termékeket tehessenek kosarukba. Tapasztalatok szerint a szezonális ellenőrzések hatása egyre jobban érvényesül, az előállítók, forgalmazók számítanak a vizsgálatra, ezért nagyobb körültekintéssel járnak el”

– fogalmazott az akció kapcsán a közleményben az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek