fotó: pixabay.com

Ha még nem vett új matricát, tegye meg minél hamarabb

Ha még nem vett új matricát, tegye meg minél hamarabb

Január 31-ig, azaz csütörtök éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves - megyei és országos - autópályamatricák.

Az új matricát legegyszerűbben az interneten, számítógépen, tableten vagy mobiltelefonon lehet beszerezni ezen az oldalon keresztül.

“Vásárláskor minden esetben ellenőrizzük a rendszámot és a díjkategóriát, mivel a hibás adatokkal megváltott matrica esetén pótdíjfizetésre köteleznek minket. Elektronikus pályamatrica-vásárlás esetén a nyugtázó értesítés szolgál igazolásként.

A most megvásárolt éves matricák 2020. január 31-ig érvényesek.

A díjak 2019-ben nem változnak, azonban új fizetős szakaszok kerültek be a rendszerbe: M35 autópálya (481. sz. főút – Berettyóújfalu közötti 18,7 km-es szakasz), valamint az M4 autópálya (Berettyóújfalu – 47. sz. főút, 3,7 km). Az úthasználati jogosultságot mindig a díjköteles útszakaszra történő felhajtás előtt kell megváltani, azonban idén egy újabb szabály értelmében, ha az úthasználó 60 percen belül észreveszi, hogy e-matrica nélkül használja az adott utat, még megvásárolhatja az arra szóló jogosultságot. Így a véletlenül díjköteles részre felhajtók elkerülhetik a pótdíjfizetést. A jogosulatlan úthasználat D1/D2 díjkategóriában 14875 forint bírságot von maga után, ami 60 napon túli fizetés esetén 59500 forintra emelkedik” – írták közleményükben.

Az oldal üzemeltetője a NÚSZ csoport hivatalos viszonteladója.

Kapcsolódó cikkek