Magyarország térképe, fotó: pixabay.com

Új munkahelyeket is teremtettek a beruházással

Új munkahelyeket is teremtettek a beruházással

Átadták szerdán a Mapei Kft. 2,4 milliárd forintból megvalósult sóskúti beruházását, amellyel az építőipari cég a korábbi duplájára növelte magyarországi gyártó- és logisztikai központjának kapacitását.

A gyáravató ünnepségen Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára elmondta,

minden nemzetgazdaság számára fontos, hogy a befektetések értéke folyamatosan nőjön.

Az elmúlt harminc évben Magyarországra megközelítőleg 80 milliárd euró működőtőke áramlott, a külföldi befektetők fontos szerepet játszottak abban, hogy a magyar gazdaság folyamatosan erősödő teljesítményt érhetett el – tette hozzá, megjegyezve, hogy ebben jelentős szerep jutott az olasz befektetőknek is.

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a beruházás keretében kétszeresére, mintegy 15 000 négyzetméterre bővült a cég raktárkapacitása.

Ezzel egyidejűleg a gyártókapacitást is bővítették egy új, gravitációs rendszerű, energiatakarékos gyártósorral, 55 000 tonnáról 110 000 tonnára. Hozzátette, hogy a fejlesztésnek része még egy 800 tonnás, betonadalékszer-gyártást segítő speciális keverőgép.

Az ügyvezető kitért arra, hogy a 8 új munkahelyet teremtő beruházás keretében bővültek az üzem szociális helyiségei, így 40 személyes étkező, konditerem, öltözők, kerékpár- és motorkerékpár-tároló került kialakításra.

Kapcsolódó cikkek