Sümegi Noémi, a Magyar Konyha felelős szerkesztője a műsorban elmondta, tíz éve jelent meg először a megújult Magyar Konyha, s a kezdetektől nagy hangsúlyt helyeztek a termelők bemutatására.
Az elmúlt 10 évben a Magyar Konyha minden lapszámában legalább két termelőt bemutattak be, ennek eredménye a most megjelent Top 100 termelő című kiadvány.
Kiemelte, arra buzdítják az olvasókat, hogy keressék fel a termelőket, hiszen többek között a mangalicásokhoz, szörpösökhöz, sajtosokhoz, ecet- és mustárkészítőkhöz személyesen is el lehet menni. A kiadványban arról is található információ, hogy hol, melyik piacon, boltban lehet megvásárolni ezeket a termékeket vagy hogyan lehet megrendelni azokat.
“A Top 100 kiadvány nem rangsort akar kialakítani, a kategóriákon – nagyobb élelmiszercsoportokon – belül igyekeztek minél színesebb palettát bemutatni”
– fűzte hozzá a felelős szerkesztő.