Átadták az első VinCE Awards Díjakat

Átadták az első VinCE Awards Díjakat

Tíz kategóriában ismerte el a borok elkészítésén túlmutató, kimagasló teljesítményeket a VinCE magazin frissen alapított díja, a VinCE Awards, melyet idén először adtak át a VinCE Budapest Wine Show pénteki nyitónapján tartott gálaesten, a Corinthia Hotel Budapestben.

A magazin több mint tíz éve meghatározó szerepet vállal a hazai boréletben, tesztjein rendszeresen értékel borokat. Idén először, a VinCE Awards megrendezésével olyan kimagasló teljesítményeket szeretne díjazni, amelyek túlmutatnak a borok elkészítésén, hogy jó példaként mutassa fel a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat – közölték a szervezők az MTI-vel.

A gasztronómia és a borvilág elismert szakértőiből álló 21 fős zsűri tíz kategóriában választott három-három jelöltet, közülük a VinCE több száz szakmai partnere: borászok, borászatok munkatársai, szakírók, a gasztronómiában dolgozók és sommelier-k, a borkereskedelem szereplői szavazhatták meg a legjobbakat. A legjobb borlap díjával a Borkonyhát tüntették ki, a legjobb borhotel az Andrássy Rezidencia Wine and Spa lett, a legjobb borvacsorát a szavazók szerint a Kistücsök kínálja. A legjobb borkereskedésnek a Bortársaságot, a legjobb borbeszerzőnek Harcz Ádámot (Lidl), a legjobb borbárnak a Drop Shopot választották. A legjobb weboldallal a mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, a legjobb pincelátogatással a szintén mádi Szepsy Pince, a legjobb bormarketing-kampánnyal a somlói Kreinbacher Birtok büszkélkedhet, a legaktívabb társulás díját pedig a Balatoni Kör vehette át.

A VinCE Budapest Wine Show háromnapos programjára több ezer érdeklődőt várnak; mellettük Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseményére mintegy száz nemzetközi szakértő, számos Master of Wine, szakíró és borkereskedő is érkezik. A kiállítók, a 160 válogatott borászat így mind a nagyközönségnek, mind a Budapestre érkező nemzetközi véleményformálóknak bemutatkozhatnak.

A 22 előadáson és a VinCE Bár minikurzusain neves előadók készülnek egyedi borsorokkal. Az idei programban nagy hangsúlyt kaptak Franciaország legendás borvidékei, a biodinamikus és az organikus borkészítők, a világelső champagne-ok és pezsgők. A legtávolabbi tájakról, Kaliforniából és Új-Zélandról is érkeznek szakértők és borok, míg a hazai kínálatból Tokaj borai és a Pannon Bormíves Céh legjobbjai szerepelnek a programban. A Carton Hungaricum válogatásában több mint 20 pincészet tételeivel egy külön szekciót rendeznek be a kiállítótérben, folyamatos eseményekkel megtöltve a hétvégét.

Kapcsolódó cikkek