fotó: pixabay.com

Már az egyéni vállalkozók is fordulhatnak a VALI-hoz

Már az egyéni vállalkozók is fordulhatnak a VALI-hoz

A vállalkozások igényeinek megfelelően új funkcióval bővült a VALI, a Vállalkozói Információs portál. A legújabb fejlesztés eredményeként a társas vállalkozások mellett mától már az egyéni vállalkozók számára is elérhetőek a személyre szabott információk a honlapon. Ezt jelentette be csütörtöki közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a közleményben kifejtette, a Vállalkozói Információs portált a világjárvány gazdasági hatásaira válaszul hozta létre a kormány, azért, hogy a vállalkozások naprakész információkat kapjanak. Hozzátette, a portálon minden vállalkozó két kattintással megtalálja a számára elérhető támogatásokat és állami hiteleket.

A vállalkozások a gyors információszerzésen kívül díjmentes tanácsadást is kaphatnak a weboldalon keresztül.

Emellett az érdeklődők figyelmébe ajánl olyan államilag támogatott, ingyenes szolgáltatásokat, mint a cégdiagnosztika, a pénzügyi és az informatikai tanácsadás, a generációváltással kapcsolatos szaktanácsadás, valamint a mintaüzemek látogatása. Az oldal népszerűségét bizonyítja, hogy már 8000 vállalkozás regisztrált a személyre szabott információkért, tájékoztatókért a portálon. Hazánkban jelenleg több mint négyszázezer egyéni vállalkozó működik és számuk a kedvező hazai szabályozásoknak köszönhetően 2012 óta folyamatosan növekszik. Ezután egy rövid regisztrációt követően már ők is megtekinthetik nyilvánosan elérhető adataikat és a számukra igénybe vehető pályázati és hitellehetőségeket.

Kapcsolódó cikkek