VR-szemüvegben lehet látni a virtuális valóságot (illusztráció), fotó: pixabay.com

Tegyen egy virtuális sétát Temesváron

Tegyen egy virtuális sétát Temesváron

A nagy múltú, egykori magyar város nevezetességeit, történelmi városrészeit, leghíresebb műemlékeit virtuális és kiterjesztett valóság-alkalmazásokkal tekinthetik meg mindazok, akik ellátogatnak a Reflektorfényben a Temesvári Kulturális Örökség című rendezvényre, melynek az Óbudai Egyetemen ad otthont január 20-án.
A Budapesti Spotlight Heritage Temesvár, XR bemutató és Nemzetközi Fesztivál egy kiterjesztett valóság-alapú digitális rendezvény.

Az Óbudai Egyetem részéről támogatott program során a digitális történetmesélés segítségével szeretnénk felkelteni a szélesebb közönség érdeklődését Temesvár történelmi öröksége, kulturális élete iránt, hogy az érdeklődők egy időben hallhassák, láthassák, megtapasztalhassák és egy közös alkotás során “magukba fogadják” a várost, színházi és táncművészeti eseményekről készült videók, digitális- és AR- technológiák felhasználásával. A rendezvény magyar és angol nyelven zajlik. Szervezői: a Temesvári Műszaki Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Bánsági Nemzeti Múzeum.  Az esemény az Európa Kulturális Fővárosa (Temesvár 2023 EKF) rendezvénysorozat része, amelyben kiemelt szerephez jut a város kulturális örökségét meghatározó soknemzetiségű, multikonfesszionális és változatos hagyományokat ápoló román-magyar-német-szerb kulturális-nyelvi közössége.

A virtuális sétára az Óbudai Egyetem, Neumann János Informatikai Karán várják az érdeklődőket január 20. 10:00-től 17:00 óráig.

Kapcsolódó cikkek