illusztráció

Laparoszkópos berendezést adtak át az Orosházi Kórházban

Laparoszkópos berendezést adtak át az Orosházi Kórházban

A fenntartó 31 millió forinttal támogatta az eszközbeszerzésben beszerezett berendezést, amiről Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős államtitkára azt mondta, ezzel kisebb műtéti bemetszésekkel lehet elvégezni az operációkat.

Ez egyszerűsíti a sebész és traumatológus orvosok munkáját, ráadásul a betegek számára is jelentősen lecsökkenti a műtéti kockázatot, és gyorsítja a gyógyulást.

A helyettes államtitkár hozzátette, a kormányzat célja is az, hogy folyamatosan bővítsék a kórházak ilyen irányú kapacitását, helyezzék előtérbe az egynapos sebészeti ellátás bővítését.

Duray Gergő, a kórház főigazgató főorvosa – bemutatva a több mint 100 ezer dél-, és nyugatbékési ember ellátásáért felelős intézményt -kiemelte, hogy az Orosházi Kórházban 17 osztályon 302 aktív és 80 krónikus ágy található, valamint 60 szakrendelés. Az intézményben 800 dolgozó működik közre a fekvő- és járóbeteg-ellátásban. A sajtótájékoztatót követően összdolgozói ünnepségen adtak át jubileumi jutalmakat.

Kapcsolódó cikkek