forrás, pixabay.com

Itt az 5G alapú helymeghatározás

Itt az 5G alapú helymeghatározás

Új 5G alapú helymeghatározási szolgáltatást fejlesztett az Ericsson Magyarország Kft., a fejlesztés a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból több mint 497 millió forintos támogatáshoz jutott. Ezt közölte a vállalat a médiával.
A tájékoztatás szerint a projekt célja új helymeghatározási szolgáltatások fejlesztése volt az 5G-hez és a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódóan.

A projektben olyan helymeghatározó szoftvert fejlesztettek, amely alkalmas a jelenleginél lényegesen nagyobb mennyiségű eszköz pozíciójának meghatározására, képes ezt a pozíciót méter, sőt esetenként akár centiméter pontossággal is meghatározni – mindezt széles skálán változó fizikai körülmények között, beltéren és kültéren egyaránt. A projektet az Ericsson Magyarország Kft. a budapesti székhelyén valósította meg, a projekt teljes időtartama 42 hónap volt. A támogatást az Ericsson mobil helymeghatározó rendszerének (MPS) fejlesztéséhez kapta. A termékfejlesztés felelőssége az Ericsson Magyarországhoz került, ezzel új K+F munkahelyeket teremtve az országban.

A fejlesztések az Ericsson globális termékkínálata számára készültek, ezért az 5G technológia terjedésével a világ bármely pontján létrehozott hálózat részeivé válhatnak a következő években.

Ezek révén az Ericsson magyarországi kutató-fejlesztő részlege és a magyarországi szakembergárda jelentős szerepet vállal a globális 5G technológiai fejlesztésekben, és megerősítheti pozícióját a világ nagy kutató-fejlesztő részlegei sorában. A megítélt támogatás teljes összege 497 932 011 forint.

Kapcsolódó cikkek