Átadták az NMHH médiaértés-oktató központját, a Bűvösvölgy épületét

Átadták az NMHH médiaértés-oktató központját, a Bűvösvölgy épületét

NMHHMegtörtént a Bűvösvölgy, vagyis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) médiaértés-oktató központjának műszaki átadása, a következő hetekben a központ berendezései is helyükre kerülhetnek, és nyáron a próbaüzem is megkezdődhet - tájékoztatta a hatóság szóvivői irodája csütörtökön az MTI-t.

A nyáron kezdődő próbaüzem alatt a 9-16 éves fiatalok csoportjai érkezhetnek a központba, hogy kipróbálják a Hűvösvölgyi úti berendezéseket, a többi közt a greenboxot vagy az okostelefonokat – tudatta a hatóság.

Az üzemszerű működés már ősz végén megkezdődhet, onnantól évente akár tízezer tanuló is ellátogathat a Bűvösvölgybe.

A Bűvösvölgy oktatóközpontot az NMHH és partnerei – az Index, az Invitel, a Magyar Telekom, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), az Origo, az RTL Klub, a Telenor, a TV2, a UPC, a Vodafone és a Nokia – azért hozták létre, hogy a fiatalok megfelelő tudatossággal fordíthassák hasznukra a 21. századi technológiák minden előnyét.

A partnerek közreműködésével létrejövő technikai feltételek között a tanulóknak lehetőségük lesz szakoktatók segítségével elkészíteni saját kisfilmjüket, forgathatnak reklámot, szerkeszthetnek híradót és bepillanthatnak az írott sajtó szerkesztésének műhelytitkaiba – olvasható a hatóság közleményében.

Kapcsolódó cikkek