fotó: pixabay.com

Vas Márton: ha tud és ráér, Pat Cortina biztosan segít

Vas Márton: ha tud és ráér, Pat Cortina biztosan segít

A Magyar Jégkorong Szövetség általános igazgatója nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az A-csoportos elitbe jutott női válogatott éléről távozó Pat Cortina számára lesz még sportági feladat a jövőben Magyarországon.

Vas Márton az M1 aktuális csatornának szombaton adott nyilatkozatában kifejtette: pár héttel ezelőtt jó hangulatú beszélgetést folytatott Cortinával, amelynek végén arra jutottak, hogy a kanadai szakember – akit még egyéves szerződés köt német klubjához, a Grizzlys Wolfsburghoz – nem tud megfelelni az elvárásaiknak. Hozzátette: olyan szövetségi kapitányt szeretnének, aki főállásban folyamatosan ott tud lenni a női válogatott mellett.

Kiemelte, az is “necces lett volna”, hogy Cortina odaér-e a végül elhalasztott A-csoportos vb-re. A jövőben viszont semmiképp nem akar azért szorítani, hogy a szövetségi kapitány klubcsapata mihamarabb búcsúzzon a bajnoki küzdelmektől, csak azért, hogy jusson ideje a válogatottra.

Pat Cortina több alkalommal is dolgozott már Magyarországon: 2008-ban a férfi, tavaly pedig a női válogatottat vezette az A-csoportba.

“Olyan helyen vagyunk a szívében, és egyébként mi is olyan erősen kapcsolódunk hozzá, hogyha bármilyen olyan jellegű feladatunk van, amiben ő esetleg tudna segíteni, akkor biztosan segíteni is fog”

– nyilatkozta, majd hozzátette, szinte baráti kapcsolatot ápol a kanadai szakemberrel, aki “a szövetségben is sok emberrel van nagyon jóban”, ezért nem véletlen, hogy könnyen tudnak együtt dolgozni.

“Amikor ráér és tud segíteni, akkor természetesen jön, amikor viszont nem ér rá és nem tud segíteni, akkor nem kérhetjük tőle, hogy jöjjön, és áldozza be a munkáját miattunk”

– mondta Vas Márton.

Cortina lehetséges utódjával kapcsolatban az általános igazgató kiemelte, hogy a világjárvány lelassította a szakember keresésének és szerződtetésének folyamatát, így egyelőre nem tud konkrétumokkal szolgálni. Hozzátette: továbbra is komoly szakmai stábot képzelnek el a női válogatott mellé, amelynek viszont lenne egy vezető irányítója. A stáb kialakítása – az ő ajánlását figyelembe véve – az új kapitány felelőssége lesz.

Kapcsolódó cikkek