fotó: pixabay.com

Ő lett a férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya

Ő lett a férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya

A következő két idényben Kevin Constantine irányítja szövetségi kapitányként a világelitbe feljutott magyar férfi jégkorong-válogatottat. A hírt szerdán jelentette be a hazai szövetség (MJSZ).

A szerdai tájékoztatás szerint a 63 éves amerikai tréner a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője marad, és a két feladatot egyszerre látja el. A válogatott vezetésére vonatkozó megállapodás további egy szezonra vonatkozó opciót tartalmaz.

“Azt szeretném, hogy amikor a szurkolók eljönnek a meccseinkre, azt érezzék, hogy a játékosoknak fontos a válogatott, dolgozni, küzdeni akarnak. Nem ígérhetek győzelmeket vagy eredményeket, de remélem, hogy lesz részünk győzelemben, és el is hisszük, hogy képesek vagyunk nyerni”

jelentette ki Contstantine, hozzátéve, abban bízik, hogy a magyar válogatott hokisokat “csapattá lehet formálni”,

és a szurkolók látják majd, hogy a játékosok keményen dolgoznak, versenyképes együttest alkotnak, és egy csapatként küzdenek.

Az új kapitány célja az, hogy megbízatásának ideje alatt a magyar jégkorong minden szintjén előrelépés történjen. Constantine az észak-amerikai ligában (NHL) volt a San Jose Sharks, a Pittsburgh Penguins és a New Jersey Devils főedzője is, később a francia, a svájci és a lengyel ligában, valamint Dél-Koreában is dolgozott. A fehérvári együttest tavaly nyár óta irányítja, a csapat pedig legutóbb az osztrák bázisú liga (ICEHL) döntőjéig jutott. A magyar válogatott előző kapitánya, Sean Simpson a május elején véget ért ljubljanai divízió I/A világbajnokság után nem hosszabbított szerződést. Irányításával a magyarok másodikak lettek a vb-n, így 2008 és 2015 után, harmadszor jutottak fel a világ legjobbjai közé.

Kapcsolódó cikkek