Galló Vilmos: most lehet esélyünk rá, hogy elkapjuk a szlovénokat

Galló Vilmos: most lehet esélyünk rá, hogy elkapjuk a szlovénokat

A válogatott jégkorongozó szerint a magyar jégkorong-válogatottnak van esélye a szlovénok ellen a nurszultani divízió I/A világbajnokság pénteki mérkőzésén.

A csapatkapitány Magosi Bálint sérülés, míg egyik helyettese, – a 27. születésnapját épp pénteken ünneplő – Hári János eltiltás miatt kihagyja a találkozót, amelyre félórás fakultatív átmozgató edzéssel hangolt a csapat:

a keret fele a jégen, míg mások focizással vagy épp az óriási Barisz Arénában tett sétával készültek.

A jégen gyakorlók egyike Galló Vilmos volt, aki elárulta: az eltiltott Hári helyét minden bizonnyal Sarauer Andrew veszi át az első sorban. Hozzátette: a két hiányzó miatt valószínűleg várhatók kisebb átalakítások a sorokban.

“A győzelemért fogunk hajtani. Tudjuk, hogy Szlovénia nagy mumusunk a világbajnokságokon, de talán most esélyünk van arra, hogy elkapjuk őket”

– utalt Galló arra, hogy kilenc eddigi vb-találkozás alkalmával egyszer sikerült legyőzni a szomszéd ország együttesét.

A szlovénok sztárjáról, a Los Angeles Kings kétszeres NHL-bajnok sztárjáról, Anze Kopitarról azt mondta:

Tudjuk, hogy hol játszik és milyen képességei vannak.”

Az opcionális tréninget a videózásért felelős Kiss Dávid vezényelte.

“Aki akart, az szobabiciklizett, volt, aki legyúratta kicsit az izmait, és vannak, akik mérkőzés előtt szeretik érezni kicsit a jeget. Utóbbiaknak egy-két olyan bemelegítő gyakorlatot tartunk, ami jó a kapusoknak is, s egyben egy-két meccsszituációt is elrejtünk ezekben”

– mondta, majd hozzátette,

nem Kopitar sora, hanem az egész szlovén csapat ellen állítják össze a taktikát.

“Nem szeretnénk sok mindent módosítani azon, amit eddig csináltunk. Persze kényszerváltoztatásokat meg kellett lépnünk két kulcsjátékosunk kiesése miatt, így kicsit ismét keverünk az eddigi sorokon”

– mondta.

Farkas Tamás kapusedző elárulta, a szlovénok ellen Vay Ádám kezd a kapuban. Megemlítette, az, hogy a vasárnapi zárómérkőzésen ki véd a házigazda kazahok ellen, a pénteki találkozó eredményétől is függ.

Felidézte, a harmadik fordulóban csütörtökön a fehéroroszok ellen a második számú szlovén hálóőr, Luka Gracnar védett. Kitért rá, még nem tudják, ki fog ellenük védeni, de valószínűsíthetően az elsőszámú kapus, Matija Pintaric. Leszögezte,

mindkettejüket éjszakába nyúlóan elemezték csütörtökön, így felkészültek belőlük.

Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) főtitkára az MTI-nek kiemelte: “kár az első két meccsért”, amelyeken Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány együttesét a dél-koreai csapat 5-1-re, a fehérorosz válogatott 3-1-re múlta felül.

“A keddi mérkőzésen már hozta azt a játékot a csapat, amit szerettünk volna látni tőlük, ám a beloruszok hosszú ideig voltak az A csoportban, nagyon rutinos játékosaik vannak, így nem sikerült behúzni ellenük a győzelmet”

– fejtette ki.

“A litvánok ellen sokszor ugyanazt a játékképet láttuk, bár volt pár bizonytalanság, illetve a végén sajnos egy csúnya szabálytalanság”

– utalt Hári János végleges kiállítására, amelyet az utolsó két percben bottal szúrásért kapott.

“Azt gondolom, hogy talán érthető volt egy ilyen mérkőzésen, ahol látszott: kikezdegették a játékosainkat, s voltak olyan párosok, ahol szinte forrt a levegő. Ugyanakkor sajnáljuk, mert így a következő mérkőzésen ő nem tud játszani.”

A három forduló után három ponttal negyedik helyen álló magyar válogatott pénteken (ma) magyar idő szerint 15.30-kor kezd a pont nélküli szlovénok ellen. A világbajnokság első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Kapcsolódó cikkek