Pars Krisztián magyar zászlóval 2018-ban

Sikerült, Pars Krisztián túlvan a térdműtéten

Sikerült, Pars Krisztián túlvan a térdműtéten

Aaz olimpiai bajnok kalapácsvető tervei szerint decembertől elkezdheti a felkészülést és megcélozza a tokiói olimpiát.

A 37 éves versenyző a vasárnap zárult dohai világbajnokság selejtezője után – 73,05 méterrel búcsúzott – jelezte, alig várja a műtétet, hogy utána nekiláthasson a munkának.

“A bal térdemben a belső ínszalag be volt szakadva, plusz a térdkalács alatt leszakadt egy porc”

– mondta pénteken a kétszeres vb-ezüstérmes és kétszeres Európa-bajnok Pars. Hozzátette, az operáció jól sikerült, nincsenek fájdalmai, novemberben kell kontrollra mennie.

“Ha minden jól megy, december közepétől elkezdhetem terhelni a lábam. Így hat hónapom marad az olimpiai felkészülésre. Úgy számolok, ha sérüléssel és egy rövid felkészüléssel tudtam 74-75 métert dobni, akkor még képes lehetek 78 méter fölötti eredményre is”

– fogalmazott a Dobó SE atlétája.

Pars Krisztián kiemelte, az nagy kérdés, mi az a terhelés, amit elbír majd a szervezete.

Ennek függvényében kell dönteni, hogy “rámegy-e” a 77,50 méteres olimpiai szintre, vagy inkább többször 76 métereket próbál dobni, mivel a világranglistáról is ki lehet jutni Tokióba.

A felkészülésben plusz motivációt jelenthet számára klubtársa, a vb-bronzérmes Halász Bence.

“Nagyon jó, hogy egymást tudjuk húzni edzésen. Ugyanakkor nem szabad mohónak lennem, hiszen ő 22 évesen jobban terhelhető”

– mondta Pars Krisztián.

Hangsúlyozta, az olimpia után a párizsi Európa-bajnokságon is szeretne indulni és még legalább két évig akar versenyezni.

Kapcsolódó cikkek