Pars Krisztián magyar zászlóval 2018-ban

Pars Krisztián keresi a motivációt, de készül a tokiói olimpiára

Pars Krisztián keresi a motivációt, de készül a tokiói olimpiára

Az olimpiai bajnok kalapácsvető számára az jelenti a legnagyobb nehézséget a jelenlegi helyzetben, hogy motiváltan készüljön annak ellenére, hogy azt sem tudja, mikor versenyezhet legközelebb.

“Az olimpia elhalasztásával megváltozott a napi rutin. Mivel nincs verseny, nehéz motiváltan edzeni”

– mondta kedden a londoni játékok aranyérmes atlétája az M4 Sportnak.

Pars úgy fogalmazott, egyik szeme sír, a másik nevet a halasztás kapcsán, mert egyrészt így van idő új edzésmódszereket kipróbálni, és megnézni, hogy mi lehet jó a számára, másrészt viszont több mint egy év telik el, és kérdéses, mit bír a szervezete 38 esztendősen. Hozzátette, térdsérülésének is jót tesz a plusz idő, mert még mindig nem százszázalékos. Elmondása szerint a fájdalom a sebességben zavarja leginkább, ami éppen az erőssége volt mindig.

“Halvány reményét sem látjuk, hogy lesz verseny a következő néhány hónapban”

– jelentette ki Pars a videointerjúban.

“Abban bízunk, hogy szeptemberben már lesz verseny, addigra szeretnék olyan állapotba kerülni, hogy esélyem legyen megdobni a 77,50 méteres olimpiai szintet.”

A szombathelyi nehézatléta kifejtette, a többi szakághoz képest a kalapácsvetők szerencsés helyzetben vannak, mert saját dobópályájuk és súlyemelőtermük van, így a felkészülés biztosított, a versenyzők pedig csak a lakásuk és a pálya között mozognak a koronavírus-járvány idején.

Kapcsolódó cikkek