Muhari Eszter (b) és a svájci Pauline Brunner a vívó-világbajnokság nõi párbajtõr egyéni versenyén a legjobb 64 között a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 18-án, fotó: Illyés Tibor/MTI

Sikerrel vették az első akadályt

Sikerrel vették az első akadályt

A párbajtőröző Muhari Eszter és Nagy Kinga is bejutott a legjobb 32 közé csütörtökön a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.
A selejtezőket követően a vb negyedik napján kezdődtek meg az egyéni főtáblás küzdelmek a női párbajtőrözők és a férfi kardozók asszóival.

A magyarok közül elsőként Muhari lépett pástra Pauline Brunner ellen, és sima győzelmet aratott. Az első tust még a svájci adta, utána azonban gyorsan jött az egyenlítés, majd a még csak 16 éves magyar nyugodt és pontos vívással folyamatosan lépett el ellenfelétől.

Nagyon nagy volt a különbség ezúttal a két párbajtőröző közt, a vb-újonc Muhari 13-4-re is vezetett, végül kilenc tus különbséggel nyert, pedig Brunner jóval előtte áll a világranglistán.
Nagy Kinga (j) és a kazah Asszel Alibekova a vívó-világbajnokság nõi párbajtõr egyéni selejtezõjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 15-én, fotó: Illyés Tibor/MTI

Az ugyancsak első felnőtt vb-jén szereplő, 21 éves Nagy Kinga szintén sikerrel vette az első akadályt, a BOK Csarnok C termében zsúfolt lelátó előtt taktikus vívással győzte le a kazah Uljana Balaganszkaját úgy, hogy 3-3 után vette át a vezetést és utána végig irányította az asszót.  A másik két magyar induló, Budai Dorina és Kun Anna nem jutott főtáblára a hétfői selejtezőből.

Eredmények:
női párbajtőr:

a 64 között:
Muhari Eszter-Pauline Brunner (svájci) 15-6
Nagy Kinga-Uljana Balaganszkaja (kazah) 15-12

Kapcsolódó cikkek